Linkkejä Internet sivuille


Jaa tämä blogi eteenpäin
Share this blog ahead

tiistai 18. tammikuuta 2022

Tammikuun ja vuoden alun kuulumiseni

 Hei taas blogini lukijat ja asiaan. Vuoteni on alkanut positiivisissa merkeissä siinä määrin että elän vapaana entisistä negatiivisista kuvioista, ihmissuhteista ja muusta. Siinä kun on ollut yksi syy sairastumiselleni. 

Vaikka ympärilläni on sairastumiseni jälkeen ollut hyvää tarkoittavia hoitoalan ammattilaisia, ystäviä ja sukulaisia on heiltä saadut ajatukset ja ideat vaikuttaneet samalta vanhalta puurolta, joka on pitänyt käydä läpi sinä aikana kun asiat tulevat ilmi. Tässä vahvimpina apuina ovat edelleen toimineet kuuntelemani musiikki ja päiväkirjan kirjoittaminen. Suoraan sanottuna en laskisi niitä tunteja joita päiväkirjan kirjoittamiseeni menee vaan siihen millaisen lopputuloksen se synnyttää. Tarkoituksenani kun on vielä päästä työkuntoiseksi. 

No nyt minulle on edelleen muokkaantunut päiväkirjaani sellainen kirjoitusasu, jota toteuttamalla tilaan ja vedän puoleeni omavaltaisia asioita jotka ovat minua varten ja joiden parissa tiedän viihtyväni. Ne ovat asioita, ilmiöitä, tavaroita, ihmisiä ja kaikkea muuta joiden tilaamisen teen itse ilman muiden päätäntävaltaa, koska minä tiedän itse tälläkin hetkellä mitkä ovat minua koskettavia juttuja. 

Olen huomannut muidenkin jakavan ajatuksiaan, mutta kun tautini paraneminen on tapahtunut kuin sipulin kerroksien kuoriminen ovat tavoitteeni ja unelmani saaneet toisia enemmän vahvempaa kiintymistä. Kaksi asiaa ovat kuitenkin pysyneet kärjessä; musiikin kuuntelu ja päiväkirjan kirjoittaminen. Muihin keskittyminen on tapahtunut aaltoina ja sen aikaisen voinnin mukana tuomina keskittymiskohteina. Tämän takia muilta saatu palaute ja ideat ovat olleet yhtä ja samaa puuroa joka minun on tarvinnut selvittää. 

Harmi, että minusta tuntuu siltä, että minua hoitaneet ihmiset ja jotkut tuttava- ja sukulaispiireissä ovat laittaneet minut johonkin tiettyyn muottiin. Jos asiat eivät toteudu tietyssä ajassa heidän mieleisellä tavalla ei niitä kannata toteuttaa millään muullakaan tavalla. Minä olen yksilö ja tämän sairauden paraneminen on toteutunut minulle sopivalla itseäni kuuntelevalla tavalla. En halua olla kenellekään ilkeä, mutta jos paranemiseni tyyli ei jotakuta ilahduta, niin se on jonkun muun ongelma. Minä kuuntelen itseäni ja omaa vointiani.