Linkkejä Internet sivuille


Jaa tämä blogi eteenpäin
Share this blog ahead

maanantai 20. joulukuuta 2021

Terveiseni pitkästä aikaa

 Hei taas blogini lukijat pitkästä aikaa. Ja asiaan.

Ensimmäiseksi viime kerran jälkeen tulin sitten muokanneeksi päiväkirjani kirjoitusasun positiiviseksi vaikka olin jo pitkään sitä mieltä, että en sitä tee. No kuitenkin tuo tapahtui Lapin reissulla nyt syksyllä. 

Tuon jälkeen on asiat pääsääntöisesti menneet suunnitelmien mukaan. Tai ainakin sinnepäin. Tauti ei enää oireile tai ne oireet pystyy hoitamaan nykyään muuttamalla kuunneltavaa musiikkia. 

Olen myös viime päivinä innostunut taas kuntoilemaan. Jos kävelylenkit eivät innosta voi päivän aikana tehdä ainakin 5 minuutin sisäkuntotreenin. Siihen on jo muutaman kuukauden antanut hyviä vinkkejä tilaamani Hyvä terveys- lehti.

Muutenkin kuuluu hyvää ja olen pitänyt kiinni säännöllisistä ruoka- ja unirytmeistä. Hyvää siis kuuluu ja näiden ajatusten kautta haluan toivottaa teille kaikille blogini lukijoille rauhaisaa joulua ja onnellista alkavaa vuotta.



maanantai 12. heinäkuuta 2021

Heinäkuisia kuulumisiani

 Hei taas blogini lukijat. Ja taas asiaan.

Vointini on pysynyt edelleen hyvänä vaikka tauti yrittää ehdottaa ajattelemaan asioista negatiivisesti. Sitä en kuitenkaan tee vaikka kirjailenkin edelleen päiväkirjaani käänteispsykologisesti. Se toimii edelleen. Tällä hetkellä pystyn aiempaa paremmin miettimään ja suunnittelemaan tulevaa ja elämään niiden suunnitelmien pohjalta. Ja tosiaan, tauti yrittää kaupata minulle vanhoja ajatusmalleja joita tein ja toteutin kun vielä kuulin ääniä. 

Kamppailu sen puolesta mitä tällä hetkellä haluan on poikinut minulle paljon hyvää. Nukun edelleen hyvin ja pääsääntöisesti nousen joka aamu ennen kello 9. Sen lisäksi kiinnostuksen kohteita ja tv:stä katsottavien sarjojen määrä on lisääntynyt. Kauniiden ja rohkeiden lisäksi olen alkanut katsomaan Baywatchia Cmoresta ja mtv-palvelusta. Ehkä se kielii kiinnostuksesta uintia kohtaan joka on jo tovin ollut tauolla.

Tein myös aiemmin katsomatta jääneen Olet mitä syöt jakson aikana päätöksen alkaa syömään mustaherukoita. Niinpä keksin syödä niitä jogurtin kanssa johon laitan myös pellavansiemenrouhetta ja 4 viljan hiutaleita. Tällä olen onnistunut jo melkein 2 viikkoa korvaamaan suklaapatukoiden syönnin päiväkahvilla. Alku on toiminut, mutta nyt melkein 2 viikon aikana sitä toteuttamalla on suklaapatukat käyneet mielessä samoin kuin myös muut makeiset, mutta kaupassa ollessa on tullut mieleen, että kun ostaa jäätelön ei tarvitse kahvin kanssa muuta makeaa. 

Harmikseni joudun kuitenkin toteamaan että joudun tekemään uudet kuvakoosteet edellisten kuukausien motivoivista asioista koska olen päättänyt tilata 30€ Smartphoton lahjakortilla kassissa mukana kulkevan kalenterin ja nämä kuvat ovat siihen liian leveitä. Seinäkalenterin näistä kyllä saisi, mutta haluan itselleni omannäköiseni kalenterin, jota tulee vilkuiltua seinäkalenteria useammin. Varsinkin kun suunnittelee viikko-ohjelmaa. Onneksi uudet kuvasarjat ovat työn alla, joten saan varmasti sen mitä haluan.

Mutta tässä taitaa kuulumiset olla tämän kuukauden kohdalta. Hyvää heinäkuuta kaikille blogini lukijoille.

keskiviikko 16. kesäkuuta 2021

Kesäkuisia kuulumisiani

 Hei taas blogini lukijat. Ja asiaan taas.

Nyt on kulunut pitempi tovi viime kertaisesta kirjoituksestani, mutta ei anneta sen häiritä. Viime viikkojen aikana olen päiväkirjaani kirjoittamalla saavuttanut terveen ihmisen flowtilan, eli pystyn keskittämään ajatukseni käänteispsykologisesti aiempaa vahvemmin tiettyyn suuntaan toteuttaakseni toiveita ja unelmiani, mutta se on vaatinut miettimään päivittäisistä askareistani joka viikko toistuvat jutut joiden ympärillä toimin. On tavoiteajat aamulla jona pyrin heräämään, päivittäiset kahvittelut ja iltaisin katsomani tv- ohjelmat. 

Olen todennut näiden päivittäisten raamien auttavan minua suunnittelemaan viikkotavoitteita niin että ne tulee toteutettua tai ainakin niin että ne ovat osa päivittäistä arkeani. Vielä näitä unelmia ei ole kovin montaa tullut kirjattua, että arki hakee vielä tavoitteiden ja unelmien toteutusta, mutta onneksi on ne päivittäiset askareet ja raamit jotka ruokkivat unelmien toteutusta.

Viime kerran jälkeen olen ainakin pidentänyt unilääkkeideni ottamisajankohtia joka on auttanut minua nukkumaan aiempaa paremmin ilman myöhäistä hereillä oloa ja yöllisiä heräämisiä. Sen lisäksi olen aloittanut Aloe veratuotteiden jälleenmyyjänä joista minulla on ensimmäiset tuotteet testissä. Hyviltä ovat vaikuttaneet. Niiden lisäksi olen tauon jälkeen taas innostunut katsomaan Cmorelta Kauniiden ja rohkeiden jaksoja ennakkoon ja Mtvfi:stä Masked Singer Suomen jaksoja jälkikäteen. Hyvin siis menee edelleen arjen haasteiden ja mielessä välillä pyörivien negatiivisten ajatusten parissa. Käänteispsykologia on edelleen minun juttu kokea ilon ja onnistumisen hetkiä.

keskiviikko 5. toukokuuta 2021

Toukokuisia kuulumisiani

 Hei taas blogini lukijat. Ja asiaan.

Viime kuukauden aikana keksin joogata 2 viikkoa ja kirjailla päiväkirjaani. Sillä seurauksella että vointini on mennyt taas harppauksen eteenpäin. Olen pystynyt keskittymään aiempaa enemmän niihin asioihin jotka tuottavat mielihyvää ja antamaan taudin ehdottamat ääniehdotukset olla omissa oloissaan. 

Asiat ovat menneet eteenpäin ja tällä hetkellä opettelen kirjoittamaan elämästäni tarinan muodossa miten tunnen että toivomani asiat ovat jo minulla niin että tunnen positiivisia tunteita niitä kohtaan. Olen huomannut sitä tehdessäni miten positiiviset ajatukset kasvavat ja vahvistuvat ja negatiiviset ajatukset pyörivät mielessäni vain hetken. Aina ei ole ollut näin vaan sauvakävelylenkit tyssäsi siihen, että ajatuksissa pyöri asiat joista tuli ajateltua negatiivisia ajatuksia. Onneksi tuli joka hetki kuulosteltua vointia ja mietittyä mitä musiikkia milläkin hetkellä kuuntelee ja pitääkö päiväkirjan kirjoitusasua muuttaa jotta tulee hyvä olo.

Tällä hetkellä vointi on edelleen lähes normaali- ihmisen tasolla, pientä korjausta on, mutta niinhän meillä kaikilla joskus. Aiemmin mainitsemani tulevia opintojani varten tsemppaava projektini on jo työn alla ja se motivoi aiempaa enemmän paranemisprosessissani. Näillä ajatuksilla hyvää kevättä ja toukokuuta kaikille blogini lukijoille.

keskiviikko 7. huhtikuuta 2021

Huhtikuun kuulumisiani

 Hei taas blogini lukijat. Ja asiaan.

Viime viikkoina olen nimennyt positiivisin tuntein niitä asioita joiden tekemisestä nautin ja seuraukset ovat olleet edelleen positiivisia. Pystyn edelleen pitämään pääni sen suhteen että en enää vastaanota taudilta ehdotusta kuulla ääniä. Sen lisäksi viime kerralla mainitsemani unirytmi alkaa koko ajan toteutua. Viime öinä olen ollut jo kello 11 unessa ja olen noussut vähän yli 9 aamulla ylös. 

Niiden lisäksi myös työstämäni projekti etenee. En kerro edelleenkään tässä vaiheessa siitä enempää. 

Ja mitä kuulumisiini muuten tulee niin olen taas innostunut tekemään kuntotreenejä. Asunnollani teen intervallitreeniliikkeistä koostuvaa jumppasarjaa ja vanhempieni luona taas sauvakävelylenkkejä. Vaikka tein itselleni testin jonka mukaan teen viikon ajan kuntotreenejä, sain aikaiseksi löytää sopivan rytmin polttaa kaloreita ja tiputtaa painoa. Sen olen ainakin huomannut taas että tuttujen laulujen sävelien miettiminen ennen nukkumista auttaa pääsemään helposti unen päästä kiinni eikä sängyssä tule aiemman tavoin pyörittyä ja mietittyä mitä teen seuraavana päivänä.

Asiat siis etenee hyvää vauhtia ja tervehtyminen jatkuu. Tässä on myös tullut täytettyä taas kerran 25 vuotta. Nuorena on hyvä edelleen jatkaa.

tiistai 2. maaliskuuta 2021

Maaliskuun kuulumisia

 Hei taas blogini lukijat. Ja taas asiaan.

Vointini on viimeisen kirjoitukseni jälkeen lähes normaali ihmisen tasolla. Tosin nyt olen keksinyt projektin joka valmentaa minua tuleviin mielenterveys- ja päihdetyön osa- alueen opintoihin. Kerron myöhemmin mitä teen, mutta alku on alkanut mukavissa merkeissä. Mietin nyt tarkemmin niitä asioita, joiden tekemisestä nautin ja teen niitä ja mitä haluan saavuttaa projektini aikana ja saavutan niitä yksi toisensa jälkeen.  

 Ensimmäisenä ja tärkeimpänä asiana olen miettinyt millaiset yöunet haluan yöni aikana nukkua. Olen aika hyvin  pystynyt pitäytymään suunnittelemassani unirytmissä, eli yritän nukahtaa kello 11 mennessä illalla ja nousemaan aamulla ylös kello 9 normaaliaamuina ja 7 piikkiaamuina tai jonain muuna tärkeänä aamuna.

Olen edelleen käynyt kahvittelemassa kavereiden kanssa ja viikonloppuisin vaihtanut kuulumisia heidän ja sukulaisten kanssa. Jakka koronarajoitukset hellittävät, on tarkoitukseni osallistua vertaiskahvilaan, naisten ryhmään ja mielenterveysyhdistys Ankkurin tapaamisiin. Muuten tämä korona- aika ei ole kauheasti elämääni vaikuttanut. Ja nyt kun toteutan projektiani opintoihini liittyen, pystyn tekemään itsenäistä puurtamista niin asunnollani kuin myös vanhempieni luona. Eipä tähän ole lisättävää. Hyvää maaliskuuta kaikille blogini lukijoille.

tiistai 2. helmikuuta 2021

Helmikuun kuulumisiani

 Hei taas blogini lukijat. Ja asiaan.

Hyvää kuuluu edelleen. Edellisen kirjoituksen jälkeen olen taas alkanut miettimään mitkä tunteet kuvaavat toiveideni ja ajatusteni toteutumista ja se on vienyt oloani taas parempaan suuntaan. Enää tauti ei ehdottele äänten kuulumista, vaan olen saanut ajatella päivittäin tapahtuneista asioista ja tapahtumista mitä haluan. 

Sen lisäksi liikunta on palannut arkeeni. Teen mieltymysteni ja ajan tappamiseksi seuraavia liikuntalajeja; intervallitreenejä, kuntopyöräilyä ja sauvakävelylenkkejä. Nyt se onkin mukavaa tuo sauvakävely kun on uudet Kuoman lenkkarit kesälenkkareiden tilalla. 

Niiden lisäksi olen käynyt kavereiden kanssa kahvilla ja musiikkia kuuntelen joka päivä. Myös podcastien kuuntelu on ollut samoissa lukemissa kuin aiemmin, kuuntelen niitä silloin kun en keksi muuta tekemistä. Olen myös hankkinut elämäntapamuutosta tukevia ravintolisiä, joita olen nauttinut jo lähes 2 viikon ajan.

Ja jos jotain vielä keksin arjestani ja voinnistani kertoa, niin nykyään olen pikku hiljaa pystynyt hallitsemaan useamman asian käsittelyn ja miettimisen päivän aikana. Tätä on vauhdittanut vanhempieni kanssa aloitettu Kasinon pelaaminen. Mutta tässäpä nämä kuulumiset. Hyvää helmikuuta ja ystävänpäivää kaikki blogini lukijat kun sen aika on.

maanantai 4. tammikuuta 2021

Tammikuun kuulumisiani

 Hei taas blogini lukijat. Ja taas asiaan.

Kuten edellisessä kirjoituksessani mainitsin, olen alkanut kirjoittamaan asioita käänteispsykologisella tavalla. Sitä olen jatkanut edelleen koska olen huomannut sen seurauksena saavani hyviä tuloksia. Ensimmäisenä taas unirytmin paraneminen. Suoraan sanottuna nukun aiempaa paremmin.

Sen lisäksi olen kirjaillut pidemmän ja lyhyemmän ajan tavoitteitani taas pystyen käsittelemään niitä ajatuksella. Kirjailujeni kautta olen jo saanut jotain niistä jo alkuun toteutumaan. Ja kuten aiemmin olen kirjaillut lehtien lukutavoitteista, olen pystynyt jatkamaan lukemattomien lehtien lukemista. Päiväkirjan kirjoitus on edelleen aktiivista, mutta edelleen jos keksin jotain muuta tekemistä sen rinnalle, pystyn tekemään muita askareita.

Jos tuon edellisen kappaleen tiivistää, niin pystyn aiempaa paremmin suunnittelemaan elämääni voimavarojeni mukaan ja toteuttamaan suunnitelmiani. Tämä on mielestäni hyvä juttu koko vuotta ajatellen, niin pystyn elämään omannäköistä elämääni ja nauttimaan siihen sisältyvien askareiden teosta. Tästä on hyvä aloittaa vuosi 2021.