Linkkejä Internet sivuille


Jaa tämä blogi eteenpäin
Share this blog ahead

tiistai 7. huhtikuuta 2020

Huhtikuiset terveiset

Terveiset taas blogini lukijat ja taas pidemmittä selittelyittä taas asiaan.
Vielä edellisen blogikirjoitukseni osaan jossa käsittelin Voi hyvin- lehdessä mainittua artikkelia visualisoinnista/ kiitollisuutta. Oma vointini on parantunut joka kerta kun olen muuttanut päiväkirjani kirjoitusasua tai kuuntelemaani musiikkia.

Osastolta pääsyn jälkeen minulla oli kauhea kiite tehdä ja suorittaa - ei aina ollut selvää päämäärää mitä halusi tehdä tai voimavaroja toteuttaa asiat alusta loppuun. Päiväkirjan kirjoitus on auttanut selventämään mitä haluan milläkin hetkellä tehdä ja saavuttaa ja miettiä omia voimavaroja asioiden tekemiselle.

Yhtä pääosaa paranemisprosessini aikana on näytellyt juttutuokiot omahoitajani kanssa, jonka kanssa minulla on hyvät välit ja jolta olen saanut kehittämisvinkkejä arkeeni. Tavoitteiden ja unelmien toteutus saikin kuitenkin uuden suunnan kun halusin päästä eroon suorittamalla suorittamisesta ja automaattiohjauksella tehtävistä askareista. Vasta tunteiden kuten ilo, onni ja rakkaus lisääminen päiväkirjamerkintöihin on antanut uuden arvoasteikon nykyisille tavoitteille ja unelmille.

Aiemmin esiintynyt pelko ikävämpien asioiden käsittelyssä on lieventynyt, koska nyt on ymmärrys siitä että ne kestää vain hetken. Vaikka päiväkirjan kirjoitus on minulle tärkeä juttu, pystyn nykyään sisällyttämään päiviini paljon muutakin.

Ymmärrän kyllä joiltakin osin, että kiitollisuuden aiheiden kirjaaminen ja visualisointi eivät sovi kaikille skitsofreniaa sairastaville, mutta se riippuu taudin vaiheista, siitä mihin skitsofreniaa sairastava itse uskoo ja omahoitajan harrastuneisuudesta asian suhteen.

Päiväkirjani kirjoitusasu on edelleen kokenut muutoksen. Nykyään olen asettanut itselleni tavoitteet ilman aikarajoitteita ja kiittänyt niiden lopputuloksista kuin ne olisivat tapahtuneet edellispäivänä. Tavoitteiden toteutumisen ruokkimiseen olen kirjaillut edellispäivieni nykyiset rutinoidut tapani. Tämä nykyinen kirjoitustyylini on auttanut minua käsittelemään tunteitani laidasta laitaan, mutta lähinnä ruokkimaan ja miettimään hyviä tunteitani.