Linkkejä Internet sivuille


Jaa tämä blogi eteenpäin
Share this blog ahead

tiistai 2. toukokuuta 2017

Yhteenvetoa voinnistani

Päästessäni osastolta luulin jaksavani yhtä ja toista, oloni oli varsin rauhaton. Sen lisäksi kiinnitin liiaksikin huomiota sairauteni vaiheisiin. Osastolla ollessani pidin oloani parantavaa kiitollisuus- ja onnellisuuspäiväkirjaa, jota jatkoin kuntoutuessani kotona.

Päiväkirjan kirjoitus tosin koitui välillä haasteelliseksi, ainakin musiikin kohdalla jota kuuntelin joka kerta päiväkirjaani kirjoittaessani musiikin ollessa alkuvaiheessa mm. rockia ja poppia. Musiikkivalintani kun huomasin lisäävän äänien kuulumista osastollaolon jälkeen ja juurikin niistä halusin päästä jo heti alkuvaiheessa eroon.

Musiikki tuli siis vaihdettua new age, klassiseen ja mantramusiikkiin, joka koitui hyväksi valinnaksi. Tosin vaikka musiikki toimi, oli kiitollisuus- ja onnellisuuspäiväkirjan kirjoitus välillä haasteellista mieli ja aivot kun eivät alussa suostuneet yhteistyöhön. Alku vaati siis päivittäisiä aivosolujen aktivoimista ja kolme tuntisia kirjoitustuokioita, jotka ovat tuottaneet toivottoja tuloksia ja voinnin parantumista myös muiden hoitajien näkökulmasta.

Päiväkirjan kirjoituksen rinnalla ovat olleet kortin peluutuokiot niin mielenterveyskuntoutujien keskuksessa, niin erään naapurirapun rouvan kuin myös sukulaisten kanssa. Viimeksi mukaan on tullut kahtena päivänä toteutettu työtoiminta paikallisella työvalmennussäätiöllä.

Ruokailuissani olen pitänyt kiinni tarkoista ruoka-ajoista vaikka syönti on ollut asunnollani joko pizzaa tai nuudeleita tai jotain muuta. Toisin on ollut lapsuudenkodissani jossa olen viettänyt viikonloppuni. Makeanhimoa on ollut, mutta kirjoitukseni on auttanut lieventämään sitä.

Kirjoituksesta on ollut minulle todella iso apu, koska sen avulla olen pystynyt kohtaamaan tautini huonon puolen joka kerta ja saanut itseäni siitä etäälle. Sen lisäksi se on todellakin lisännyt normaalia aivotoimintaani kuin myös asioiden käsittelyä tunteiden ja muun osalta. Kirjoittamisen avulla olen saanut hoidettua rauhatonta olemustani ja mieleni kiinnittymään enemmän huomiota päivittäisiin onnistumisiin ja hyvään oloon kuin välillä tapahtuneisiin epäonnistumisiin. Tässä tätä yhteenvetoani tällä hetkellä.