Linkkejä Internet sivuille


Jaa tämä blogi eteenpäin
Share this blog ahead

keskiviikko 24. elokuuta 2016

Huonoista päivistäni

Kuin myös monilla muillakin skitsofrenikoilla myös minulla on ollut omani. Luojan kiitos niiden määrän on tähän asti voinut laskea kahden käden sormilla. Kasvojeni piirteet ovat olleet kireät, kun minulla on ollut huonoja päiviä. Näin on minulle sanonut luottonaapurini. Oloni on ollut myös herkkä sanomaan vastaan, tai ainakin niin minusta on tuntunut, vaikka en ole sanonut kenellekään mitään vastaan.

Tuosta äsköisestä tekstin pätkästä pystyy jotkut päättelemään, että yksi konstini purkaa huonot päiväni on mennä naapurin juttusille. Pitää paikkansa, koska hänen miehensä siskon pojalla on kanssa skitsofrenia, jonka hoidossa ja hyväksymisessä on ollut ongelmia. Lääkehoidon liian aikaista keskeytystä. 

Naapurini kanssa jutellessa ja korttia pelatessa oma huono oloni on helpottanut. Itsellä on ollut myös jonkintasoista voimattomuutta, jonka hän on auttanut hoitamaan juomalla aamulla tai pitkin päivää Aloe Vera- juomaa, jossa pitäisi olla runsaasti vitamiineja ja hivenaineita. Jotkut saattavat ehkä pitää hölyn pölynä, mutta minua tuo juoma on auttanut jaksamaan aiempaa paremmin olla hereillä koko päivän ja saamaan illalla unen päästä kiinni. Siinä tekstiä tällä kertaa.

keskiviikko 10. elokuuta 2016

Oppia ikä kaikki

Taas on pieni tovi, kun tätä on tullut kirjoitettua ja nyt on taas aika jatkaa kirjailua. Kiitos päiväkirjani päivittäisen kirjoittamisen, vointini on parempi kun aiemmin. Voisin sanoa suoraan, että voin verrata vointiani palapeliin, jossa on reunat valmiit ja jossa erittelen keskipaloja niistä ollen jo muutaman paikallaan.

Miten olen siis jo nyt tässä tilanteessa!?! Helposti. Listaan joka päivä neljä viisi sivua päiväkirjaani niitä asioita, jotka ovat päivän aikana onnistuneet, mistä unelmoin ja muita itselle tärkeitä asioita esim. terveyteeni liittyen. Olen myös saanut hyvää palautetta lähisukulaisiltani ja muutamilta samaan aikaan osastoilla olleilta ystäviltäni.